Yoga voor mensen met Long COVID!!!!!!

Jezelf met Yoga weer op de rit zetten na Covid!!!!!

Heb jij na het doorleven van COVID-19  langdurige klachten opgelopen, zoals bijvoorbeeld: vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, aanhoudende verhoging, verlies van reukvermogen, depressie of vergeetachtigheid?

Je bent echt niet de enige! Veel mensen hebben hier last van. Ik bied je begeleiding om jezelf te herpakken  en stap voor stap weer op te bouwen.

Vanaf  april 2022 heb ik een aantal mensen met Long Covid yogales mogen geven met een mooi resultaat voor de deelnemers. Inmiddels zijn zij aangeschoven bij de reguliere yogalessen. Het yoga programma gericht op geestelijk en lichamelijk gebied om herstel te ondersteunen, het opbouwen van vitaliteit en weerbaarheid en het hervinden van een algeheel gevoel van welzijn.  Belangrijke input voor het programma zijn de richtlijnen die de Vereniging van Yogadocenten Nederland (VYN) heeft opgesteld voor de begeleiding van cursisten met Long-COVID.

Mijn specialisatie is yoga voor fysiek beperkten/chronisch zieken. Mijn kennis en ervaring heb ik de laatste 30 jaren toegepast bij mensen die chronisch of tijdelijk te maken hebben met een ziekte/aandoening. Vanuit deze kennis en ervaring zou ik graag mensen begeleiden, die kampen met de klachten tengevolge van COVID-19.

Sinds de komst van COVID-19 in maart 2020 kunnen we nu na twee jaar stellen dat de impact die dit gemaakt heeft op de mens en ons gestel meer inzichtelijk is geworden. Niet alleen de gevolgen van de ziekte zelf, maar van alles er omheen zoals; angst stress, sociaal isolement en niet of onvoldoende bewegen. Omdat lichaam en geest niet los van elkaar gezien kunnen worden, zijn beide aspecten in yoga verenigd.

Inhoud yogaprogramma

De yoga bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten, waarin we werken aan alle facetten van gezondheid. In het basisprogramma komen o.a. de volgende onderdelen aan bod:

  • het stimuleren van lichaamsbewustzijn en het voelen van fysieke grenzen;
  • het leren omgaan met de eigen belastbaarheid vanuit ontspanning;
  • het reduceren van stress; yoga brengt het sympathische zenuwstelsel in balans met het parasympatische zenuwstelsel;
  • het aanleren van een goede ademhaling en het behouden van een goede ademhaling tijdens bewegen;
  • het ontwikkelen van balans en het behouden van energie.

De yogalessen worden gegeven op vrijdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur in mijn yogaruimte in het Thetra gebouw Onderduikersstraat 1 9727 CD Groningen.

Een aantal deelnemers kunnen inmiddels de yoga op de reguliere yoga groepen meedoen.

Kennismakingsles op vrijdagmiddag 15 september van 13.30-15.00 uur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via mail of telefoon.

Kerstvakantie: 16 december 2023 t/m 8 januari 2024.