Sinds 1977 geef ik yogales, nadat ik mijn certificaat tot het geven van yogalessen had ontvangen op het Saswitha opleidingsinstituut voor hatha en raja yoga te Scheveningen. Vanaf het moment dat ik begon met lesgeven begon de echte opleiding, want “docent worden kan alleen met leerlingen”. Na de opleiding heb ik bijscholingen gevolgd, zoals: methodiek van lesgeven, begeleiden van zwangeren, begeleiden van mensen met een handicap of chronisch zieken. Saswitha is mijn grote inspiratiebron. Uit zijn nimmer opdrogende bron van filosofie en kennis heb ik tot op heden voldoende kunnen putten om op mijn eigen wijze yoga te geven. Tijdens de opleiding bij Saswitha werd ook mijn interesse gewekt voor het Tibetaanse Boeddhisme en de Tibetaanse cultuur. In die tijd en later heb ik voor kortere of langere tijd verschillende Tibetaanse centra in Europa bezocht.

in 2003 ben ik begonnen met het organiseren van yoga-meditatie weekenden op Schiermonnikoog. Sindsdien is er elk jaar een weekend in het najaar. Het is ook mogelijk mij in te huren voor yoga-meditatie weken/weekenden.
Sinds 1996 ben ik intensief yogalessen gaan geven aan mensen met een lichamelijke beperking en chronisch zieken. Dit is een belangrijke specialisatie in mijn praktijk geworden. Voor deze specialisatie heb ik een erkenning gekregen van de Vereninging Yogadocenten Nederland om hierover een bijscholing te geven aan yogadocenten. De eerst volgende bijscholing in deze specilaisatie is vanaf 20 januari 2018 in Hengelo (Ov). De bijscholing bestaat uit 8 zaterdagen van 5 uur. 
Vanaf september 2018 zal deze bijscholing voor de tweede keer in de stad Groningen worden gegeven.

Naast de yoga heb ik in 1980 een module ayurvedische massage bij de huidige Saswitha yoga opleiding gedaan. In 1994 de opleiding tot voetrefelxologie afgerond bij opleiding "de Wouden". Tot 2007 heb ik vele mensen met plezier behandeld met ayurvedische massages en voetreflexologie. De ayurvedische kennis gebruik ik tot op heden nog bij de babymassage. Sinds oktober 2013 heb ik de behandelingen voetreflexologie weer opgepakt.